Back

Henri La Fontaine

Welkom bij Henri La Fontaine Academie. Onze academie is vernoemd naar de vooraanstaande Nobelprijswinnaar en jurist Henri Marie La Fontaine (Brussel, 2 april 1854 – 14 mei 1943), geïnspireerd door zijn constante toewijding aan de zaken waar hij zich voor inzette. Net zoals La Fontaine onvermoeibaar streed voor o.a. vrede, conflictbeslechting via bemiddeling, algemeen kiesrecht en onderwijs, zijn wij ook toegewijd aan het verhogen van de kwaliteit van mediation.

Onze missie is om de kwaliteit van mediators te verhogen om zo mediation beter op de kaart te zetten in Nederland. Bij Henri La Fontaine Academie bieden we zorgvuldig samengestelde meditation activiteiten en gepersonaliseerde PE leerlijnen aan. Onze toewijding aan excellentie, vergelijkbaar met die van Henri La Fontaine, drijft ons om de top mediators in Nederland een plek te bieden waar zij zichzelf kunnen blijven doorontwikkelen en daarmee een blijvende impact te maken en positief bij te dragen aan de samenleving.

50
Beste mediators
0 +
plus jaar ervaring
0 +
hoogwaardige docenten

Ons DNA

Leiderschap, ethiek en ‘closing the gap’

Leiderschap en Ethiek

Wie steeds werkt aan de eigen ontwikkeling, leert onder alle omstandigheden het beste uit zichzelf te halen. De mediator die persoonlijk leiderschap toont, benut de eigen kwaliteiten, specialisaties en ervaring volledig, en neemt de regie. Ethisch handelen moet daarbij altijd de drijfveer zijn; vakbekwaamheid, zorgvuldigheid en professionaliteit nemen een plek in aan tafel. Wat het juiste is om te doen in mediation, is steeds contextafhankelijk. Moedig en weloverwogen buiten gebruikelijke kaders durven stappen hoort bij het repertoire van de mediator. Integriteit is in alle gevallen de leidraad. Openstaan voor feedback is vanzelfsprekend.

Closing the Gap

Bij het oplossen van een vraagstuk staan partijen vaak lijnrecht tegenover elkaar. Deze strategie kent doorgaans een duidelijke winnaar en een verliezer. Mediation kiest voor een andere insteek. Partijen hebben wel verschillende belangen, maar er is ook een grootste gemene deler. Wat zijn de waarden waarop mensen elkaar wél kunnen vinden? En wat is eigenlijk het verhaal achter de cijfers en bedragen? Verschillen in standpunten overbruggen (closing the gap) in plaats van uitvergroten is het uitgangspunt. Met als resultaat dat mensen elkaar vinden in een werkbare oplossing en samen verder kunnen. Als ouders, als familie, als buren, als (zaken)partners.

Ons team

Ons team zet zich dagelijks hard in om voor u de hoogst mogelijke kwaliteit opleidingen neer te zetten. Dit doen wij in samenwerking met het docententeam.  

Mocht u ons willen spreken:

contact
Karina Fattah

Karina Fattah

Content
Kenny Bartelsman HLF

Kenny Bartelsman

Opleidingen
mr. Pauline Schonewille

Pauline Schonewille

Adviseur opleidingen en ontwikkelroutes
Lize van Looij

Lize van Looij

Marketing en Communicatie
dr. mr. Fred Schonewille

Fred Schonewille

Hoofd van het docententeam
Sonja Stern

Sonja Stern

Didactiek en Operatie
mr. Felix Merks

Felix Merks

Sales en strategie