Back

Met gelijkgestemden in de klas

Hoe u onze opleidingen ervaart is voor ons van groot belang. Daarom werken wij samen met docenten die weten waar ze het over hebben en vooraanstaand zijn binnen hun vakgebied. Daarnaast heeft Henri La Fontaine Academie uit onderzoek vernomen dat met wie u in de klas zit grote invloed heeft op hoe een opleiding wordt ervaren. Belangrijk is dat deelnemers met klasgenoten kunnen sparren over de inhoud van de opleidingen. Zo leert u niet alleen van de docenten, maar leert u ook van de ervaringen en kennis van uw klasgenoten. Wij vinden het dan ook belangrijk dat u in een groep zit met gelijkgestemden. Mede daarom heeft Henri La Fontaine Academie haar opleidingen opgedeeld in drie verschillende niveaus.

Advanced

Het Advanced niveau is ontworpen voor professionals die al meer dan vijf jaar ervaring hebben binnen het mediation werkveld. Ze hebben al aantoonbare ervaring met betrekking tot professionele mediation.

Master

Het Master niveau sluit aan bij professionals die al meer dan tien jaar ervaring hebben met het beoefenen van mediation in de praktijk. Ze hebben dus al expertise binnen het mediation werkveld. De PE activiteiten die worden aangeboden op masterniveau gaat over meer dan alleen de inhoudelijke en praktische kennis van mediation. Deze activiteiten gaan de diepte in op academisch niveau. 

Ambition

Het Ambition niveau heeft Henri La Fontaine Academie ontworpen voor de young professionals die net zijn begonnen met het verkennen van het mediation werkveld. Ze hebben onlangs de opleiding tot mediator gevolgd, of zijn op zoek naar een goede basisopleiding. Deze professionals willen zich volledig toeleggen op de mediation, maar missen nog de ervaring en op sommige vlakken de inhoudelijke kennis. Voor hen bieden wij activiteiten aan om deze kennis op te kunnen doen en zich te ontwikkelen tot mediators die de stof goed beheersen.