Back
User Avatar

dr. mr. Fred Schonewille

Fred Schonewille is partner in Hoefnagels Academie en is gespecialiseerd in Legal Family (Business) Mediation. Hij heeft een langjarige en zeer brede ervaring in het als mediator begeleiden van erfeniskwesties, gecompliceerde scheidingen, geëscaleerde ouderschapszaken en familiedisputen. Hij is in de afgelopen jaren de initiator geweest van de nieuwe specialismen nalatenschapsmediation, mediation binnen het familiebedrijf en van premarital mediation: mediation voorafgaand aan een huwelijk.

Fred treedt ook op als mediation advocate en geeft voorts legal opinions en adviezen op de terreinen van het erfrecht en het huwelijksvermogensrecht.

Fred doceert aan verschillende opleidingen en hij is auteur van diverse juridische boeken en tijdschriften en Fred is hoofdredacteur van het jurisprudentietijdschrift Nederlandse Mediation en adj. hoofdredacteur van Tijdschrift Conflicthantering. Ook is hij public advisor van de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMV) en bestuurslid van de Stichting Nalatenschapsmediation en van de Stichting Premarital Mediation.

4 Courses
0 Students